İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KOSGEB Destekleri Neler?

İş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilerin yanında olan KOSGEB, katma değeri yüksek ürün üreten ve ürünlerini uluslararası pazara taşımak isteyen KOBİ’lere destek olmaktadır.

KOSGEB Nedir?

İş kurmak isteyen girişimcilere maddi destek sağlayan bir kuruluş olan KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. Aynı zamanda KOBİ kredisi ile KOBİ’lerin rekabet gücünü arttırmayı da amaçlar. İşletmelerin kurumsallaşmasında ve ülke genelinde ticaretin kalkınmasında önemli rol oynar.

KOSGEB Kredisine Nasıl Başvurabilirim?

KOSGEB kredisine başvurmak için KOSGEB veri tabanına kayıt olmak gerekiyor. Kurumun web sitesinde Kayıt İşlemleri Bölümü yer alıyor. KOBİ beyannamesi dolduruluyor ve talep edilen kredi tutarı belirlenerek başvuruda bulunuluyor. Sonraki süreç beyannamenin uzmanlarca kontrolü ve onay sürecidir.

KOSGEB Veritabanına Nasıl Kayıt Olunur?

KOSGEB veritabanına kayıt olabilmek için işletmeye ait bilgilerin veritabanına girilip kaydedilmesi gerekir. https://www.kosgeb.gov.tr adresinden KOSGEB veritabanına kayıt olabilir, işletme bilgilerinizi kaydedebilirsiniz. KOSGEB’e verilen bilgilerin doğru olması son derece önemlidir.

KOSGEB Başvuru Koşulları 2020

12 Nisan 1990’da 3624 sayılı yasa ile kurulan KOSGEB, belirlenen koşullara sahip işletmelere destek oluyor. KOSGEB destekleri 2020 için istenen şartlar;

  •  18 yaşını doldurmuş ve T.C vatandaşı olmak.
  •  Kurulacak işe dair iş planı hazırlamak.
  •  KOSGEB tarafından verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi ve eğitim sonrası girişimcilik eğitim sertifikası sahibi olmak.
  •  KOSGEB tarafından üniversite kapsamında yapılan genç girişimci geliştirme programına katılanlar için programdan mezun olmak.
  •  İŞGEM bünyesindeki olan girişimciler için 1 yıl içinde işletme kurmuş olmak.

KOSGEB Girişimcilere Ne Kadar Kredi Veriyor?

KOSGEB geleneksel girişimcilere istihdam performansına göre 60.000 TL, ileri girişimcilere ise 370.000 TL’ye kadar destek veriyor. Yeni girişimci programına başvurular 01.01.2019 itibarı ile alınmaya başlandı.

KOSGEB Girişimcilik Desteği Nedir, Kimler Faydalanabilir?

Kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcileri desteklemek amacı ile belli şartlar altında KOSGEB tarafından yeni girişimci destek programı yapılmıştır. Girişimci adayları Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayıp sertifika aldıktan sonra KOSGEB veritabanına kayıt yapabilir.

KOSGEB’e Başvuru Süreci Nasıl Oluyor?

KOSGEB başvuru süreci iş planı hazır olanların www.kosgeb.gov.tr adresinde “e-KOBİ” menüsünden KOSGEB’e kayıt olması ile başlar.

  •  İş planı hazırlanır.
  •  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alınır.
  •  KOBİ beyannamesi doldurulur.
  •  Belirli işletme masraflarının karşılanması için KOBİ kredi miktarı belirlenir.
  •  Onaylanan kredi talebi sonrası KOBİ desteği almaya hak kazanılmış olur.

KOSGEB Avantajları Nelerdir?

Kendi işini kurmak isteyen küçük girişimcileri karşılıksız destekleyen KOSGEB, iş planını hayata geçirmek isteyenler için çalışan bir kuruluştur. KOBİ destek programı ile ülke ekonomisine katkısı büyüktür. İş kurmak için belli bir sermayesi olanların iş kurduktan sonra birçok işletme masrafı KOSGEB’in verdiği kredilerle karşılanır. İşletmelerin büyümesinde önemli rol oynar.

KOSGEB Verilen Kredi Geri Ödemesi Var mı? ​​​​​​​

KOSGEB’ten alınan hibe desteğinin geri ödemesi yoktur. KOSGEB kredisi ise faizsiz olup geri ödeme tarihleri işletmeler tarafından ertelenebilir.

KOSGEB Yalnızca Finansal Destek mi Sağlıyor?

KOSGEB işletme kuruluş giderleri için finansal destek sağlamaktadır. Değerlendirme ve karar Kurulu’nun uygun bulduğu giderler için destek sağlanır.

KOSGEB Kredisi Desteklenen Sektörler ​​​​​​​

KOSGEB’in desteklediği sektörler 2009/15431 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir. Başta KOBİ’ler olmak üzere Madencilik ve Taş Ocaklığı, İmalat, Elektrik, Gaz, Buhar ve İklimlendirme Üretim ve Dağıtımı, Su Temini, Kanalizasyon, Atık Yönetimi ve İyileştirme Faaliyetleri, İnşaat, Toptan ve Perakende Ticareti, Ulaştırma ve Depolama sektörü KOSGEB kapsamındadır.

 

Yorumlar kapatıldı.